Καλλιτεράκη Ευτυχία

 

Η  Ευτυχία Καλλιτεράκη είναι Ψυχιατρική Κοινωνική Λειτουργός και Τακτικό Μέλος της Εληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, διδάσκουσα και επόπτρια της Εταιρείας από το 1993 έως το 2012.

Έχει εργαστεί στο Αιγινήτειο, στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική από το 1974 έως το 1991.
Εργάζεται ιδιωτικά με άτομα, ζευγάρια και ομάδες . Συνεργάζεται με το Τμήμα Διαταραχών Προσωπικότητας της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Αιγινητείου, με υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Γρηγόρη Βασλαματζή.

Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και έχει λάβει μέρος σε πολλά ψυχαναλυτικά συνέδρια ως οργανώτρια και ομιλήτρια.
Έχει γράψει τα παρακάτω βιβλία: «Διονύσιος Σολωμός μία ψυχαναλυτική προσέγγιση», εκδόσεις Γαβριηλίδη 2005. « Οι κουμπότρυπες 13 ιστορίες», εκδόσεις Μελάνι 2007. «Αμπελώνες χωρίς ορίζοντα» Μυθιστόρημα, εκδόσεις Ψυχογιός, Νοσταλγία μέσα στο όνειρο και η ονειροπόληση του θεραπευτή (Όνειρα. Επιθυμίες, παραισθήσεις,αυταπάτες και η ψυχαναλυτική τους ερμηνεία), εκδόσεις Αρμός 2016, Νίκος Καζαντζάκης ,Μια αναφορά στον “Καπετάν Μιχάλη”, Εκδόσεις Αρμός 2018.

Είναι ιδρυτικό μέλος, διδάσκουσα και επόπτρια  της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας από την ίδρυση της το  2014 έως και σήμερα. 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Στενών Πόρτας 20,  Τ.Κ. 16121, Αθήνα
Τηλ. 2107293849
e-mail : [email protected]