Η ΕΕΨΨΟ διοργανώνει διημερίδα με την Mary Morgan

26.01.2022 | ανακοινώσεις, δράσεις, νέα

Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας διοργανώνει Διημερίδα με την Mary Morgan

8 & 9 Aπριλίου 2022

Η Μary Morgan είναι Ψυχαναλύτρια και Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους, Μέλος της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, Ανώτατο Μέλος των Σχέσεων της Tavistock και επίτιμο μέλος της Πολωνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει εργαστεί για παραπάνω από 30 χρόνια στην κλινική Tavistock στο Λονδίνο όπου ήταν η διευθύντρια του Τμήματος Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ζεύγους και του Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Ζεύγους. Έχει γράψει εκτενώς στον τομέα της ψυχανάλυσης ζεύγους επάνω στον οποίο επίσης διδάσκει και εποπτεύει διεθνώς. Διατηρεί επίσης και ιδιωτικό ψυχαναλυτικό γραφείο.

Το βιβλίο της ‘A Couple State of Mind: Psychoanalysis of Couples – the Tavistock Relationships Model’, εκδόθηκε πρόσφατα και είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, στα Πολωνικά, στα Ρώσικα, στα Ιταλικά και σύντομα θα εκδοθεί και τα Κινέζικα.

Η Mary Morgan θα βρίσκεται μαζί μας στη Αθήνα :

 

την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, 19:00-20:30, όπου και θα κάνει μία διάλεξη με θέμα : AΓΑΠΗ, ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

‘Σε αυτήν την διάλεξη προτείνεται ότι η αγάπη, το μίσος και η περιέργεια για αυτά τα αισθήματα , είναι μέρος μιας σχέσης και της δίνουν ζωή. Η άρνηση του μίσους, μπορεί να έχει ύπουλες επιπτώσεις στην σχέση. Το μίσος θεωρείται ως ένα μέρος του προβλήματος που αναδύεται μέσα από την συνθήκη του να είμαστε με τον «άλλον», κάτι το οποίο έρχεται να αμφισβητήσει την αντίληψη μας και την έννοια της αλήθειας για τον εαυτό μας και τον άλλον. Το μίσος επίσης αναδύεται μέσα από τους περιορισμούς να καταλάβουμε τον άλλον αλλά και να νοιώσουμε ότι ο άλλος μας καταλαβαίνει. Η απογοήτευση που ακολουθεί την «κατάσταση του έρωτα» κατά την διάρκεια της οποίας το μίσος συνήθως δεν υπάρχει, μπορεί να φέρει μια δυσαρέσκεια η οποία δεν μπαίνει σε επεξεργασία. Στην διάλεξη θα γίνει περιγραφή αυτής της σημαντικής αλληλεπίδρασης ανάμεσα στην αγάπη και στο μίσος, για παράδειγμα πως η επιθετικότητα και η παραβατικότητα είναι μέρος της σεξουαλικής σχέσης, αλλά αν δεν εμπεριεχθούν μέσω της αγάπης μπορούν να απογυμνώσουν την αγάπη και να μετατραπούν σε μίσος. Όμως, η απόσχιση όλης της επιθετικότητας μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της επιθυμίας και της ικανότητας για οικειότητα.

 

το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, 10:00 με 15:00,  στα γραφεία της Εταιρείας μας θα συντονίσει ένα εργαστήριο με θέμα:

Ο ΨΥΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ: ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ και θα εποπτεύσει κλινικό υλικό.

Αντλώντας από το πρόσφατό της βιβλίο, η Mary Morgan θα συζητήσει για:

  • Τον ψυχισμό του ζευγαριού και την αναλυτική στάση προς το ζευγάρι
  • Ανάληψη θεραπείας ζεύγους και το αναλυτικό πλαίσιο για τα ζευγάρια
  • Μεταβίβαση και αντιμεταβίβαση στην εργασία με τα ζευγάρια
  • Το προβλητικό σύστημα του ζεύγους

 

Θα ακολουθήσει εποπτεία επάνω σε λεπτομερές κλινικό που θα παρουσιαστεί από ένα μέλος των συμμετεχόντων

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες στον χώρο της ψυχικής υγείας των οποίων η πρακτική σχετίζεται με την θεραπεία ζεύγους και οικογένειας.

Η δια ζώσης συμμετοχή στο Εργαστήριο θα περιοριστεί στα 20 άτομα-και για τον λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας- ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το  κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ που θα πρέπει να προκαταβληθούν στον  Τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΕΨΨΟ. (ALPHABANK IBAN : GR 54 0140 1940 1940 0200 2002 485)

Περισσότερες πληροφορίες θα αναγραφούν στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.hspgp.gr)