Λιακόπουλος Ηλίας

 

Ο Ηλίας Λιακόπουλος γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1933, στην Αθήνα και πέθανε στο Μόναχο στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Το 1958 απέκτησε δίπλωμα Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ψυχανάλυση στο Ψυχαναλυτικό Ινστιτούτο του Μονάχου (Akademie für Psychanalyse e.V. München). Έκανε τη διδακτορική του διατριβή στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου(Dr. Rer.nat.) και το 1968, έλαβε την κρατική άδεια άσκησης της Ψυχανάλυσης και της Ψυχαναλυτικής Θεραπείας. Το 1975, έκανε μετεκπαίδευση και εργάστηκε με ομάδες. Έγινε Διδάσκων Αναλυτής στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ομάδας (Ψυχαναλυτικό Ινστιτούτο ΜΑP e.V. München) και Διδάσκων της «Ακαδημίας για τη Μετεκπαίδευση παιδιάτρων στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παιδιών και νέων», με την οποία οργάνωνε εκπαιδευτικά θερινά σεμινάρια ομαδικής θεραπείας σε εληνικό νησί, επί 15 χρόνια.

Ήταν μέλος της γερμανικής DGPPT, των Ψυχαναλυτικών Ινστιτούτων Akademie και MAP του Μονάχου, της DAGG (Γερμανική εταιρεία ομαδικής θεραπείας), Διδάσκων Αναλυτής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου ZIST στη Βαυαρία και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής ΕταιρείαςΨυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και μέχρι τον θάνατό του ήταν μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής.