Μαϊντά Μαντώ

Η Μαντώ Μαϊντά σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), ενώ οι μεταπτυχιακές της σπουδές αφορούσαν στο αντικείμενο της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Έχει επίσης ολοκληρώσει το Δια-Τμηματικό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Κλινικής Μετεκπαίδευσης στα Δυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια, του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής  και της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2006 εργάζεται ανελλιπώς ιδιωτικά ως ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια. Ασχολείται ιδιαίτερα με την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ενηλίκων και εφήβων τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, τις θεραπείες ζεύγους και οικογένειας, καθώς επίσης και την ατομική συμβουλευτική και τη συμβουλευτική γονέων (ατομικά ή σε ομάδες). Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς, σχολεία και συλλόγους γονέων πραγματοποιώντας ομιλίες και ομάδες ευαισθητοποίησης γονέων, αλλά και εκπαιδευτικών. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι συνεργάτης του ΙΨΥΠΕ (Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων).

Ταυτόχρονα έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στις Κινητές Μονάδες Δυτικών Κυκλάδων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), στο Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών του Δήμου Ζωγράφου, ως συντονίστρια του Προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» του Ε.Κ.Π.Α, καθώς και ως συντονίστρια ομάδων ψυχοεκπαίδευσης στις Σχολές Γονέων (ομάδες γονέων και ομάδες ηλικιωμένων) του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης).

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες, όπως στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο  “Ψυχανάλυση και Ομάδα”: “Ελπίδα και απελπισία στις ομάδες, στους θεσμούς, στην κοινωνία” , στο 10ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο κ.α.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.).

Είναι Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (Ε.Ε.Ψ.Ψ.Ο).

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μ. Ασίας 12, Ν. Ιωνία
Τηλ. : 2130263916
email : [email protected]