ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ

27.08.2020 | ανακοινώσεις, νέα

 

Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας πενθεί για την απώλεια ενός ιδιαίτερα σημαντικού και αγαπημένου ιδρυτικού μέλους και διδάσκοντα αναλυτή της, του Γιώργου Κωστούλα. Χθες βράδυ, 26/8/2020, ο Γιώργος Κωστούλας, που από τις 8 Αυγούστου νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Ο Γιώργος Κωστούλας ήταν Ψυχίατρος, Διδάσκων ψυχαναλυτής της Ελβετικής και της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας (ΕΨΕ) και Μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ενώσεως (IPA). Έζησε και εργάστηκε ως ψυχαναλυτής επί πολλές δεκαετίες στην Γενεύη, τόσο σε πλαίσια ψυχιατρικών θεσμών όσο και ιδιωτικά, και υπήρξε Διδάσκων σύμβουλος σε δομές της Ψυχιατρικής  Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης (HUG). Ήταν Ιδρυτικό Μέλος και Διδάσκων της Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας Ρωμανικής Ελβετίας (ARPAG) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (ΕΕΨΨΟ). Από τον Φεβρουάριο 2020 ήταν Επίτιμο Μέλος της ΕΕΨΨΟ.

Η συμβολή του καθ’ όλη τη διαδρομή που οδήγησε στην ίδρυση της ΕΕΨΨΟ υπήρξε ανεκτίμητη. Το ίδιο ανεκτίμητη ήταν και προσφορά του στην πορεία οργάνωσης και στα πρώτα κρίσιμα χρόνια υλοποίησης του Εκπαιδευτικού της Προγράμματος και ανάπτυξης του Δια-τμηματικού Προγράμματος Κλινικής Μετεκπαίδευσης στα Δυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια.