Μητσοπούλου – Σόντα  Αγλαϊα – Λίλα

 

Η Αγλαϊα-Λίλα Μητσοπούλου-Σόντα είναι κλινική ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια και ομαδική θεραπεύτρια, Επίκουρη καθηγήτρια κλινικής ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο Λυών 2. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της με Μάστερ 1 και Μάστερ 2 στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών. Η διδακτορική της διατριβή πραγματοποιήθηκε με συνεποπτεία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο της Λυόν και το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το θέμα της είναι: «Οι διεργασίες απεικόνισης του αισθήματος στις θεραπευτικές ομάδες με τη μέθοδο της Φωτογλώσσας και του ψυχαναλυτικού ψυχοδράματος».
Εργάζεται ως κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια σε ψυχιατρικές δομές στη Γαλλία. Εργάζεται επίσης ως εκπαιδεύτρια στη μέθοδο της Φωτογλώσσας. Δουλεύει ιδιωτικά από 2012 ως ψυχοθεραπεύτρια, ως ομαδική θεραπεύτρια και επόπτρια και εργάζεται με ψυχοθεραπευτικές ομάδες με διαμεσολαβητικά αντικέιμενα και με το ψυχαναλυτικό ψυχόδραμα από το 2006. Είναι ιδρυτικό και τακτικό μέλος της της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (ΕΕΨΨΟ), τακτικό μέλος Γαλλικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (SFPPG),  και της Εταιρείας Ψυχανάλυσης των Δεσμών (APSYLIEN).
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται στο χώρο της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας, της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας ομάδας με εφήβους και ενήλικες. Οι θεματικές στις οποίες εργάζεται αφορούν τις ομάδες, το διαμεσολαβητικό αντικείμενο, τις διαδικασίες απεικόνισης του αισθήματος, το τραυματικό και τις διαδικασίες συμβολοποίησης. Συμμετέχει σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και ομιλίες και εκδίδει επιστημονικές εργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Κατερίνα Βαλαβανίδη, Μαντώ Μαϊντά, Γιάννης Ακριβάκης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νυμφαίου 4,  115 28 Αθήνα
Τηλ & Fax: 210 7718599
Υπεύθυνη Γραμματείας: Εύη Οικονομοπούλου
emails: hspgp@yahoo.gr
evieconomou@hotmail.com

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Τετάρτη 17:00-20:00
Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης: Ρηνιώ Χρυσαδάκου
Νυμφαίου 4, 11528 Αθήνα
Τηλ.: 210 7718599