Στεφανουδάκης Εμμανουήλ

 

Ο Κλινικός Ψυχολόγος ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και στην συνέχεια Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Lyon 2 της Γαλλίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου D.E.S.S. (που πλέον ονομάζεται Master 2) στην Κλινική Ψυχολογία – Ψυχοπαθολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Επίσης έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνική Ψυχιατρική από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εκπαιδεύτηκε στην ψυχανάλυση στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Ε.Ε.Ψ.Ψ.), της οποίας είναι πρόσεδρο μέλος. Επίσης είναι αντεπιστέλλον μέλος στο Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης.

Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχανάλυση ομάδας και στο ψυχαναλυτικό ψυχόδραμα από ψυχαναλυτές – μέλη της Societe Francaise de Psychotherapie Psychanalytique de Groupe (S.F.P.P.G.) της οποιας είναι τακτικό μέλος από το 2017. Επίσης είναι τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας Ομάδας (ΕΕΨΨΟ).  Εργάστηκε, επί σειρά ετών, ως Κλινικός Ψυχολόγος στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής (επ. υπεύθυνος: Καθ. Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος), στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Βενιζέλειο – Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συλλογικά βιβλία και περιοδικά, σχετικά με την ψυχανάλυση, την ψυχοθεραπεία, την ψυχιατρική περίθαλψη και έχει παρουσιάσει ερευνητικές και ψυχαναλυτικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης και επόπτης κλινικού έργου στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η. και στο συμβουλευτικό κέντρο φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Βενιζέλειο Γ.Ν. κ.λπ. Τώρα εργάζεται ιδιωτικά στο Ηράκλειο Κρήτης, εξασκώντας την ατομική Ψυχανάλυση, την Ψυχανάλυση Ομάδας και το Ψυχαναλυτικό Ψυχόδραμα, Επίσης κάνει εποπτείες προσωπικού επί του κλινικού έργου σε οργανισμούς και εταιρείες που παρέχουν Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, και φιλοξενίας.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Πλαστήρα 107, Ηράκλειο Κρήτης Τ.Κ. 71201
Τηλ. 2810 330737
email : mstefanoudakis@gmail.com