ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ ΟΜΑΔΑΣ

 

Με τον Denis Hirsch
Στις 8, 9, 10 Ιουνίου 2018

 

Το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει δέκα 90λεπτες συνεδρίες ψυχαναλυτικού ψυχοδράματος ομάδας.

Θα συμμετέχουν 12 το πολύ άτομα που θα πρέπει να κατανοούν και να μιλούν τη γαλλική ή την αγγλική γλώσσα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ομάδας, αλλά και σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας ή του ψυχοκοινωνικού χώρου – περισσότερο ή λιγότερο έμπειρους – που εργάζονται σε ομαδικά πλαίσια, ιδιωτικά ή σε ιδρύματα, με παιδιά και εφήβους, με ενήλικες, με οικογένειες και ζευγάρια.  

Θα δοθεί ειδική βιβλιογραφία και πιστοποιητικό παρακολούθησης

Το κόστος συμμετοχής είναι 200 Ευρώ. Από αυτά, τα 75 Ευρώ καταβάλλονται με την εγγραφή – το αργότερο μέχρι 15 Απριλίου 2018 – και τα υπόλοιπα κατά την έναρξη του Σεμιναρίου.

Ο Δρ Denis Hirsch είναι ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, ψυχοδραματιστής και ομαδικός ψυχοθεραπευτής. Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλες (Βέλγιο). Είναι τακτικό μέλος της Βελγικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της SFPPG.

Σκοπός αυτής της ευαισθητοποίησης στο ψυχαναλυτικό ψυχόδραμα ομάδας είναι να προτείνει την εμπειρία μιας ομαδικής διαδικασίας με ψυχόδραμα, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να νιώσουν, να κατανοήσουν και να συμμετάσχουν στα ιδιαίτερα εκείνα φαινόμενα που ξετυλίγονται μέσα σε μια ομάδα. Η συγκεκριμένη εμπειρία θα τους επιτρέψει να καταλάβουν καλύτερα τις διάφορες ομαδικές και δια-προσωπικές διαστάσεις που μπαίνουν στο παιχνίδι στην σύγχρονη κλινική πρακτική.

Επίσης, θα βοηθήσει εκπαιδευτικά στον χειρισμό ομαδικών θεραπευτικών πλαισίων, όπως και σε μια καλύτερη κατανόηση και διαχείριση των αλληλεπιδράσεων μέσα στις ομάδες θεραπευτικού προσωπικού, σε θεσμούς και σε δομές ψυχικής υγείας.