Τόλιου Αναστασία

 

Η Αναστασία Τόλιου είναι Κλινική Ψυχολόγος και Ομαδική Αναλύτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Εργάζεται στο Παρίσι.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εκπαιδεύτηκε στο Θεραπευτικό Δραματικό Παιχνίδι στο Ερευνητικό Κέντρο Τέχνης και Ψυχικής Αγωγής. Στη συνέχεια, απέκτησε Δίπλωμα Ψυχολογίας με κλινική κατεύθυνση, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα εξειδίκευσης στην ψυχοπαθολογία και τη δυναμική των ομαδικών φαινομένων και πανεπιστημιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη χρήση προβλητικών τεστ  από το Université  Paris V- Réné Descartes  όπως και πανεπιστημιακό δίπλωμα Περιγεννητικής Ψυχιατρικής από το Université Paris VII – Jussieu / Xavier Bichat.

Εκπαιδεύτηκε στην «Αναλυτική Ομαδική Θεραπεία» στη γαλλική εταιρεία “Transition” στο Παρίσι. Από το 2006 έως το 2014, συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα της O. Avron et E. Lecourt στα πλαίσια της SFPPG: «Η ψυχαναλυτική παρατήρηση στις ομάδες».

Εργάζεται στο Παρίσι ως Ομαδική Αναλύτρια, συνεργάτης στα πλαίσια των εργασιών του οργανισμού Transition, ως Κλινική Ψυχολόγος πλήρους απασχόλησης με αντικείμενο την εμψύχωση θεραπευτικών και υποστηρικτικών ομάδων, την ατομική ψυχοθεραπεία ασθενών, τις ψυχολογικές αξιολογήσεις και την εποπτεία εκπαιδευόμενων ψυχολόγων. Επίσης, ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση προσωπικού υγείας και την κατανόηση των ομαδικών φαινομένων, τη διεξαγωγή κλινικών συνεντεύξεων και την κατανόηση κλινικών περιστατικών στα πλαίσια διάφορων εκπαιδευτικών οργανισμών. Είναι επόπτρια προσωπικού σε ιατροκοινωνικές δομές.

Έχει αρκετές δημοσιεύσεις και είναι μέλος της Société Française de Psychothérapie Psychanalytique de Groupe.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Κατερίνα Βαλαβανίδη, Μαντώ Μαϊντά, Γιάννης Ακριβάκης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νυμφαίου 4,  115 28 Αθήνα
Τηλ & Fax: 210 7718599
Υπεύθυνη Γραμματείας: Εύη Οικονομοπούλου
emails: hspgp@yahoo.gr
evieconomou@hotmail.com

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Τετάρτη 17:00-20:00
Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης: Ρηνιώ Χρυσαδάκου
Νυμφαίου 4, 11528 Αθήνα
Τηλ.: 210 7718599