ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ PIERRE BENGHOZI

 

Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας  Ομάδας (ΕΕΨΨΟ) διοργανώνει:

ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΗΝ  ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΕΥΓΟΥΣ:

Μια κλινική δημιουργίας δεσμών

Με τον Pierre Benghozi

Στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2018

Το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει δέκα συνεδρίες

Θα συμμετέχουν 12 άτομα που θα πρέπει να κατανοούν και να μιλούν τη γαλλική καθώς το σεμινάριο θα είναι στα γαλλικά.

Η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες (φοιτητές, ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) που εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας και των οποίων η πρακτική σχετίζεται με την κλινική ψυχαναλυτική προσέγγιση των δεσμών.

Η ψυχαναλυτική κλινική των δεσμών και των σχέσεων επιτρέπει στο άτομο να εγγραφεί ψυχικά μέσα στο γενεαλογικό του δέντρο μέσω των δεσμών που διατηρεί με τα άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος καθώς και μέσω των ταυτισιακών αλλά και κοινωνικών συνδέσεων που του παρέχουν το αίσθημα του ανήκειν. Το υποκείμενο δημιουργείται ως κληρονόμος της ψυχικής μεταβίβασης που λαμβάνει χώρα μέσα στο κύκλο της οικογενειακής ζωής.

Σκοπός του σεμιναρίου, είναι να προτείνει μία κλινική προσέγγιση της ανάλυσης των δεσμών και των σχέσεων με τους άλλους, μέσω κλινικών περιστατικών που θα έρθουν στο προσκήνιο από τους συμμετέχοντες και θα αφορούν το άτομο ή την ομάδα, το ζεύγος, την οικογένεια. Μέσα από την εργασία της ομάδας, θα εμβαθύνουμε σε έννοιες που σχετίζονται με το τραυματικό σε όλες τις περιόδους της ζωής και σε όλα τα πλαίσια.

Ο Δρ Pierre Benghozi είναι ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, ψυχαναλυτής, ομαδικός ψυχαναλυτής και ψυχαναλυτής οικογένειας και ζεύγους. Ζει και εργάζεται στο Νότο της Γαλλίας. Είναι  πρόεδρος του Ινστιτούτου ερευνών για την ψυχανάλυση του ζεύγους και της οικογένειας. Είναι τακτικό μέλος της EFPP και της  SFPPG. Είναι μέλος σε πολυάριθμες επιστημονικές οργανώσεις γύρω από θέματα ψυχανάλυσης ομάδας, διδάσκει σε διάφορα πανεπιστήμια της Γαλλίας και άλλων χωρών και είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων

Το κόστος συμμετοχής είναι 200 Ευρώ. Από αυτά, τα 75 Ευρώ καταβάλλονται με την εγγραφή – το αργότερο μέχρι 20 Ιανουαρίου – και τα υπόλοιπα κατά την έναρξη του Σεμιναρίου.