Μιχαλοπούλου Χριστίνα

 

Η Χριστίνα Μιχαλοπούλου σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Β. Λονδίνου και Ψυχολογία στο O.U. Είναι κάτοχος (ΜΑ) μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Keele. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στην κλινική για διαταραχές διατροφής και εξαρτήσεις «PROMIS» στο Λονδίνο, στο τμήμα συμβουλευτικής εξωτερικών ασθενών. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 1994, εργάστηκε στο κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής, στα τμήματα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Αγ. Βαρβάρας και Βοτανικού και ακολούθως σε τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ως ψυχολόγος, υπεύθυνη για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες στο εκάστοτε σχολείο, έως το 2012. Επίσης διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης στο Ενδοκρινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός. Από το 2014 παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως ψυχολόγος στο ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και ομαδική αναλύτρια.

Είναι εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας από το 2015, συνεργαζόμενο μέλος της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας – IPSO Pierre Marty και μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολόγων. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία ομάδας και το ψυχαναλυτικό Ψυχόδραμα από μέλη της Société Française de Psychothérapie Psychanalytique de Groupe, Paris της οποίας και είναι μέλος, καθώς και τακτικό μέλος της ΕΕΨΨΟ.

Τέλος έχει συν-συγγράψει δύο βιβλία («Παθήματα Γονέων» & «Οι ψυχοσεξουαλικές αλλαγές στην εφηβεία»), συμμετάσχει στο πολυσυλλεκτικό βιβλίο «Εγώ κι εσύ και οι άλλοι» και δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά (Οιδίπους, Περιοδική έκδοση Τμήματος Ενδοκρινολογίας κ.α.)

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Λουκιανού 24, Κολωνάκι, ΤΚ 10675
Τηλ. : 210 7217471
e-mail : [email protected]