Παπαγεωργίου Ελεάνα

 

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας, τακτικό μέλος SFPPG και ΕΕΨΨΟ

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Κλινική Ψυχολογία (Maitrise D.E.A. 1991-1997) στο Πανεπιστήμιο Louis Pasteur στο Στρασβούργο (Strasbourg I). Εργάστηκε εθελοντικά στο Centre d’Accueil et de Soins στο Στρασβούργο (Κέντρο Υποδοχής και Θεραπείας για χρήστες ουσιών) και από το 1997 έως το 1998 στο Τμήμα Εφήβων και Νέων του 18 άνω στο Ψ.Ν.Α.

Από το 1998 έως και σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στο Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» καθώς και στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «ΕΙΚΟΝΑ» του οποίου είμαι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη της ανοιχτής ομάδας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών- μελών του. Στη μονάδα εφήβων αναλαμβάνει ψυχοθεραπείες εφήβων και συμβουλευτική γονέων. Επίσης συντονίζει ψυχοθεραπευτική-ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης- ομάδα λόγου εφήβων ασθενών στο πλαίσιο της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων. Ως υπεύθυνη εκπαίδευσης για τους ασκούμενους ψυχολόγους της δομής, έχει αναλάβει εδώ και δύο χρόνια την ομάδα εποπτείας των εκπαιδευόμενων ψυχολόγων. Υπήρξε συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας και του Γαλλικού Σχολείου LFHED (Eugene Delacroix) όπου ανέλαβε τον συντονισμό μίας ομάδας γαλλόφωνων γονέων μαθητών εφηβικής ηλικίας.

Από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο οποίο εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με εφήβους ενήλικες και ομάδες ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας.

Έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει εργασίες σε ποικίλα σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια. Είναι τακτικό μέλος της SFPPG και της ΕΕΨΨΟ.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Γυθείου 19, 15231 Χαλάνδρι
Τηλ. : 2106090076
e-mail : [email protected]